Saturday, June 15, 2013

Cari peti simpanan

Setelah selama 3 tahun aku simpan keyboard .. aku keluarkan semula utk dilap habuk.. keluarkan dawai kokot yg tersangkut dalam huruf 'f'... aku muncul sebagai org remaja dewasa..

Monday, August 24, 2009

Salam Ramadhan

Selamat berpuasa dan beribadah..

p/s .. sekali pantun la..

Sambil membelek biji tasbih,
Airmata berlinang teringat dosa
Bulan puasa kita berterawih,
Mengerjakan amalan menghapus dosa.

Thursday, March 26, 2009

sebelum dan selepas

saje-saje je aku try..

tp best jgk.. sebab ...a


dah mcm ape tah...
sejuk je.. nak bukak susah cikit.. keras...
kene tekan dgn tangan...
semuanya best.. kerna ...a

Saturday, March 21, 2009

apa yang aku suka...

lepas kerja jalan-jalan bersama.....
pergi kemane dia suka..
kemana yang boleh dilawati..
ikut saja..
solat... makan resepi rahsia.. chip ikan.. mee kari..


                           kaki sidia                                                 
 
                       kaki aku la ni...
30 minit... spa kaki.. peh best siot..
borak-borak pasal ikan... 'nak beli la ikan ni...ala murah je RM0.50 je seekor' dia ckp..
aku x tau...
tegok muvi...
hantar dia balik...
seronok kalu hari-hari mcm ni...ahakahak..
'boleh je'... ayat dia...




Tuesday, February 3, 2009

Ujrah 1% PTPTN


konsep ujrah 1% pinjaman ptptn...

1) Perlaksanaan caj pentadbiran 1 % ini atau dipanggil ujrah adalah berdasarkan prinsip Shariah Islam. Kaedah ini telah diluluskan oleh Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan bagi Hal Ehwal Agama Islam pada 28 Julai 2008.

2) Ini bermaksud semua pembiayaan pendidikan di bawah PTPTN akan dikenakan caj kadar tetap (rata) 1% setahun. 1% memang rendah - tahniah diucapkan kepada PTPTN dan kerajaan dalam usaha membantu rakyat Malaysia.

3) Kadar baru ini berkuatkuasa pada 1 Jun 2008 (back-dated). Jadi, mereka yang ada pembiayaan dengan PTPTN cepat-cepatlah semak balik baki anda.

4) Kepada yang belum mula bayar, buatlah cepat-cepat. Sebabnya, bolehlah PTPTN gunakan dana untuk membantu pelajar-pelajar yang lain DAN kalau dah blacklist nanti tak dapat kadar tetap 1% ni. Anda akan kena caj 3%.

5) sila layari website ptptn di www.ptptn.gov.my

Friday, January 23, 2009

setulus nya aku akan terus menunggu.



video
lagu ini ditujukan kepada mereka yang berusaha utk mendapat apa yang sukar digambarkan jika memilikinya...teruskan usaha kalian semua..dan aku jua..

Sunday, January 18, 2009

aston villa football club



Aston Villa Football Club' dibentuk tahun 1874 oleh anggota perkumpulan kriket 'Villa Cross Wesleyan Chapel' di Aston, kota Birmingham. Pada awalnya hanyalah untuk mengisi waktu dengan permainan lain pada musim sejuk, dengan  tidak sengaja mereka telah membentuk suatu kelab yang boleh bertahan hingga  lebh 100 tahun  dan memenagi banyak gelaran  sehingga ke hari ini.

Kelab ini memenangkan piala Fa untuk pertama kali tahun 1887, dimana bola sepak  telah menjadi permainan profesional. Pengurus Aston Villa di masa itu, William McGregor menginginkan kelabnya lebih kompetitif dalam  liga seperti liga baseball Amerika, Alasannya mengapa nama liga tersebut 'Football League'  bukan Liga bolasepak Inggris ini karena McGregor merancang  untuk menyertakan kelab Skotlandia dan Wales. Aston Villa  menduduki posisi runner-up di pembukaan 'Football League'    sehingga  tahun 1920  Aston Villa sudah 6 kali menjuarai Liga dan piala FA. Bermula tahun 1920 adalah paling suram Villa dimana mereka tidak pernah menjuarai satu gelar pun sehingga tahun 1957. 

Warna ori villa  adalah Claret / merah keungu-unguan (merah maron) dipadukan dengan warna biru langit / biru muda. Kaus kaki berwarna Merah Maron dengan strip biru langit. Ini adalah warna yang terus dipertahankan dan sudah lekat menjadi warna kebanggaan Aston Villa. West Ham United dan Burnley  mempunyai warna kebanggaan yang mirip dgn villa.

Aston Villa adalah satu dari 4 kelab Inggeris (tidak perlu sebut kat sini kerana menggangu reputasi villa) yang pernah menjuarai piala eropah. villa menjuarainya pada 26 Mei 1982 mengalahkan Bayern Muenchen, melalui gol  Peter Withe.

Walaupun kelab-kelab gergasi lain (merah dan biru)  mempunya sejarah yg lebih menarik dari villa , ianya tidak dapat mengubah pendirian aku .

p/s- jangan sokong setan merah...kak long…